Головна Новини Світ Пiвденна Америка В Аргентині проходять марші протести
commentss НОВИНИ Всі новини

В Аргентині проходять марші протести

Поліція Аргентини затримала 45 осіб під час заворушень на заході країни

25 грудня 2019, 05:20 comments1532
Поділіться публікацією:
В Аргентині проходять марші протести

В Аргентині співробітники поліції затримали багато протестуючих в час заворушень. Про це повідомляє газета Clarín.

Жителі Аргентини протестують проти гірничодобувної діяльності з використанням хімікатів. Протести виникли на тлі правок у законі номери 7722 від червня 2007 року, який забороняв добування металевих руд і став кроком на шляху залучення інвестицій у сферу видобутку міді, срібла і золота. Нові поправки дозволяють використання в гірничодобувній діяльності ціаніду і сірчаної кислоти, під забороною залишається тільки ртуть.

Під час протестів місцеві мешканці вимагають накласти вето на зміна закону. Вони виступають на захист чистоти води. Протести почалися мирно, однак потім група молодих людей почала кидати каміння в поліцейських, після чого співробітники правоохоронних органів застосували сльозогінний газ і стали стріляти в них гумовими кулями.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчас масових протестів в Індії проти закону про уточнення громадянства загинуло вісім осіб, а затримані поліцією – 1200 протестувальників. Повідомляється, що поліція заборонила мирні зібрання в деяких районах Нью-Делі, а також вже третій день відключений інтернет. Як пише агентство, тисячі мітингувальників прийшли до Джамі Масейд – найбільша мечеть Індії — з національними прапорами та гаслами проти "громадянського закону". Поліція цей марш заборонила, тому мітингувальників зустріли офіцери. Однак студенти університету Джамія Міллі Ісламія запустили кампанію зі збору підписів за скасування закону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!