Перуанські шамани "скупали" Путіна й Трампа: ритуал до Нового року

На думку шаманів з Перу, ритуал з купанням портретів Путіна і Трампа допоможе знизити напругу на світовій арені

У Перу місцеві шамани провели незвичайний новорічний ритуал – з квітами і піснями скупали в морі портрети президентів США і Росії, Дональда Трампа й Володимира Путіна. Про це повідомляє "Голос Америки".

Таким чином, шамани намагаються "знизити напругу", що панує між двома світовими лідерами та великими державами. Так хочуть привернути мир на міжнародну арену.

Обряд провели у водах Тихого океану: "президентів" побили квітами і ритуальною зброєю, а супроводжувалося все це шаманським співом. На думку перуанських відунів, так можна налаштувати зв'язок з шанобливою інками богинею Пачамама.

Варто відзначити, що таке дійство відбувалося не перший раз – ритуал з окунання портретів світових лідерів вже став традиційним. У минулому році до нинішньої двійки залучили ще й голову Венесуели Ніколаса Мадуро й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Раніше портал "Коментарі" розповів, що якутський "шаман-воїн"з Росії Олександр Габишев знову вирушив "валити Путіна", але тим часом ФСБ затримала прихильника шаманських ідей.