Головна Новини Світ Пiвденна Америка Суд у Болівії підтвердив, що Моралес не допущений до виборів в сенат
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд у Болівії підтвердив, що Моралес не допущений до виборів в сенат

20 жовтня 2019 року Моралес під тиском військових пішов з поста президента і залишив країну

21 лютого 2020, 04:10 comments1695
Поділіться публікацією:
Суд у Болівії підтвердив, що Моралес не допущений до виборів в сенат

Голова Вищого виборчого суду (TSE) Болівії підтвердив, що колишньому президенту країни Ево Моралесу відмовлено в реєстрації як кандидата для виборів в сенат.

Раніше про відмову допускати Моралеса до виборів повідомляло видання Deber з посиланням на джерела в партії екс-президента "Рух до соціалізму" (MAS).

"У зв'язку з невиконанням умов постійного проживання суд постановив, що кандидатура в сенат Ево Моралеса від штату Кочабабмба є недійсною", — заявив на прес-конференції голова TSE Сальвадор Ромеро.

Після того як опозиція на чолі з Карлосом Месой заявила про масові порушення на виборах 20 жовтня 2019 року, Моралес під тиском військових пішов з поста президента і залишив країну.

Раніше "Коментарі" писали, що перехідний уряд Болівії вперше з 2008 року призначила посла республіки Америки. "Глава МЗС Карен Лонгарик призначила Уолтера Оскара Серрате новим надзвичайним і повноважним послом в США", − наголошується в повідомленні. До цього моменту Серрате обіймав посаду постійного представника Болівії при ООН. Нагадаємо, в 2008 році екс-президент Болівії Ево Моралес оголосив посла США в Ла-Пасі персоною нон грата, звинувативши його у фінансуванні опозиції і підтримки заворушень. Болівія, є непостійним членом ООН, ініціювала скликання засідання Ради Безпеки ООН через загострення ситуації навколо Сирійської Арабської Республіки(САР)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Deber
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!