Головна Новини Світ Пiвденна Америка Аргентина заморозила виплати за зовнішнім боргом
commentss НОВИНИ Всі новини

Аргентина заморозила виплати за зовнішнім боргом

Це вже дев'ятий дефолт в історії Аргентини

24 травня 2020, 10:44 comments2224
Поділіться публікацією:
Аргентина заморозила виплати за зовнішнім боргом

В Аргентині відбувся технічний дефолт. Термін виплати процентів за облігаціями державної позики, сума яких складає близько півмільярда доларів, минув.

Дефолту передувало рішення Міністерства економіки про продовження до 2 червня пропозиції про реструктуризацію державного боргу у розмірі 66 млрд доларів. Пропозиція передбачала списання близько двох третин заборгованості та відстрочення виплат на три роки. Кредитори ж були згодні почекати з виплатами лише рік.

У Міністерстві економіки зазначають, що переговори про відстрочення платежів тривають, оскільки в вирішенні фінансового питання такого рівня зацікавлені всі сторони. Як основний аргумент, співробітники відомства називають неможливість відрахування 20% доходів бюджету на погашення боргу через пандемію коронавірусу.

Зазначимо, що Міжнародний валютний фонд вже називав боргове навантаження Аргентини "неприйнятним". Зовнішній борг держави на поточний час перевищує 323  млрд доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі",  державний і гарантований державою борг України станом на 31 грудня 2019 року склав 1 998,28 млрд грн або 84,36 млрд доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!