Головна Новини Світ Пiвденна Америка Венесуела буде платити за продукти і ліки золотом, - Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Венесуела буде платити за продукти і ліки золотом, - Reuters

Венесуела в умовах пандемії і коронакризи повертає золоті злитки на $1 млрд, щоб мати можливість закуповувати продукти

28 травня 2020, 10:15 comments2150
Поділіться публікацією:
Венесуела буде платити за продукти і ліки золотом, - Reuters

Влада Венесуели домовилася з Програмою розвитку ООН (ПРООН) про те, що в умовах пандемії і коронакризи вони будуть оплачувати поставки продуктів і ліків з допомогою частини золота Боліваріанської Республіки, яке зараз знаходиться в Банку Англії. Про це повідомляє агентство Reuters.

Так, угоду уклали після того, як Центральний банк республіки подав до лондонського суду позов проти Банку Англії, щоб той повернув золоті злитки на $1 млрд для фінансування боротьби з пандемією. Агентство повідомляє, що в Банку Англії зберігаються венесуельські золоті злитки загальною вагою в 31 тонну. Їх уряд Венесуели неодноразово намагався повернути, проте безуспішно до цього моменту.

Нагадаємо, у Франції двоє дітей, перебуваючи на карантині за містом Парижа, знайшли два гігантських золоті злитки. Повідомляється, що сім'я французів з двома синами відправилася в ізоляцію в заміський будинок в місті Вандом. Брати, яким немає ще й 10 років, вирішили спорудити в саду халабуду з гілок, для якої взяли з кімнати покійної бабусі простирадла. Коли хлопці зазирнули в шафу, звідти вилетіло два якихось важких предмета, на які хлопці спочатку не звернули увагу. Втім, пізніше хлопці повернулися до знахідки і показали її батькові, який оторопів: в шафі зберігалося два кілограмових золоті злитки. Виявилося, бабуся придбала їх у 1967 році, а зараз аукціоністи оцінюють золоту знахідку в 100 000 євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!