Хворих і бідних пускати не будуть: Стали відомі нові правила отримання віз в США

Нововведення набирає чинності з 15 жовтня

Адміністрація президента США Дональда Трампа оприлюднила нове правило, яке посилить видачу віз. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що нове правило торкнеться громадян з низькими доходами або тих, хто користується програмами соціальної допомоги. У в'їзді в США також зможуть відмовляти людям, які, швидше за все, будуть залежати від медичної, фінансової допомоги або допомоги з житлом і харчуванням.

"Заяви на тимчасові або постійні візи для громадян будуть відхилені з-за низького доходу або одержання допомоги з боку держави. До неї відноситься соціальне забезпечення, талони на харчування, державне житло або безкоштовна медична страховка за програмою Medicaid. З-за цього для деяких категорій іммігрантів може ускладнитися отримання легального статусу у США", - йдеться в повідомленні.

Нововведення, яке висунув помічник Трампа по боротьбі з імміграцією Стівен Міллер, набирає чинності 15 жовтня.

Служби громадянства та імміграції США вважають, що захід відповідає інтересам платників податків.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент України Володимир Зеленський запропонував скасувати візи для громадян іноземних держав, які приїздять в Україну лікуватися. Крім того, за його словами, скасування візового режиму дозволить розвивати в Україні медичний туризм.

Зазначимо, громадяни Грузії, Вірменії, Азербайджану, Узбекистану і Молдови можуть перебувати на території України без віз невизначений термін. Громадяни 59 держав, зокрема країн ЄС, Швейцарії, США, Канади, Ізраїлю, Аргентини, Японії, Казахстану та Бразилії можуть без віз в'їжджати на територію України на термін до 90 днів протягом періоду в 180 днів.