Головна Новини Світ США Трамп заявив, що Данія має збільшити оборонні витрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп заявив, що Данія має збільшити оборонні витрати

Новий спір між Данією і Трампом виник через вимоги збільшити витрати на армію

22 серпня 2019, 14:00 comments1641
Поділіться публікацією:
Трамп заявив, що Данія має збільшити оборонні витрати

Новий виток напруженості між президентом США і Данією. На цей раз приводом стали слова американського президента про збільшення військових витрат.

Дональд Трамп, який закликає держави-члени НАТО витрачати більше грошей на оборону, зазначив у своєму Twitter, що Данія виділяє на оборону всього 1,35% від ВВП. За домовленістю, члени Альянсу поставили за мету досягти показника 2% від ВВП.

"До відома, внесок Данії в НАТО становить лише 1,35% ВВП. Це багата країна, і вона повинна виділяти 2%. Ми захищаємо Європу, але тільки 8 з 28 країн НАТО досягли позначки в 2%", — написав Трамп у своєму Twitter.

Колишній прем'єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен у четвер розкритикував Трампа за його твіт. Він сказав, що готовність до оборони — це не тільки сума витрачених грошей.

"У нас було (пропорційно) стільки ж жертв в Афганістані, скільки і у США. Ми завжди непохитні і готові. Ми не приймемо, що наша готовність до оборони — це лише про відсотки. Я говорив це вам на саміті НАТО в Брюсселі в минулому році ", — написав Він у відповідь Трампу у своєму Twitter.

Напруженість у відносинах з Данією вознила після пропозиції Трампа купити Гренландію. Як повідомляв портал "Коментарі", в Данії ображені скасуванням візиту Трампа з-за відмови в продаж Гренландії



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!