Головна Новини Світ США У США зафіксовано перший випадок смерті від вейпа
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зафіксовано перший випадок смерті від вейпа

Перший випадок смерті від вейпа зафіксований в США

24 серпня 2019, 00:32 comments4269
Поділіться публікацією:
У США зафіксовано перший випадок смерті від вейпа

Перший випадок смерті внаслідок захворювання, викликаного куріння електронної сигарети, зафіксований в штаті Іллінойс в США. Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Департамент громадського охорони здоров'я штату.

"Департаменту громадського здоров'я штату Іллінойс стало відомо про смерть людини, який недавно курив (електронну цигарку) та був госпіталізований з тяжким респіраторним захворюванням", — йдеться в повідомленні.

За останній тиждень в Іллінойсі подвоїлося число госпіталізацій з дихальними проблемами людей, що палили електронні сигарети — у загальній складності 22 особи у віці від 17 до 38 років.

У повідомленні не уточнюється, чи став цей випадок першим взагалі у США, але ЗМІ цього не виключають.

аамериканські Центр профілактики і контролю захворювань (CDC) повідомив, що медичні влада США розслідує випадки легеневих захворювань, пов'язаних з курінням електронних сигарет. Як йдеться в заяві, спалах захворювань торкнулася, в основному, юнаків і молодих людей. Фахівці CDC вивчають проблему з департаментами охорони здоров'я штатів Вісконсин, Іллінойс, Каліфорнія, Індіана і Міннесота. Ще ряд штатів звернувся до відомство з приводу можливих, але ще непідтверджених випадків хвороб, пов'язаних з вейпингом.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", доакі тільки дискусії не розгоралися навколо вейпинга: вейп може вибухнути, ароматизатори виділяють канцерогени, ширяння погано впливає на слизову і навіть може викликати рак. І якщо в таких гіпотез є свої "За", так і "Проти" з наукової точки зору, нове дослідження просто здивувало всю наукову середовище і звичайних людей – вейпинг руйнує ДНК організму людини.

У рамках експерименту вчені виготовили модель микрофлюидной системи людини. Цей вид 3D-моделювання допоміг відтворити процес того, як хімічна речовина може впливати на біополімери. На модельну систему чинився вплив пором електронної сигарети, а реакції фіксувалися за допомогою спеціальних детекторів. За інформацією вчених, під час експерименту застосовували як рідина для електронних сигарет з нікотином, так і без нього. За результатами експерименту з'ясувалося, що хімічні речовини розчинялися в е-рідини і внаслідок хімічних реакцій утворювали такі продукти, які можуть впливати на ДНК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!