Головна Новини Світ США США задумалися про стягнення з Китаю імперських боргів, - Bloomberg
commentss НОВИНИ Всі новини

США задумалися про стягнення з Китаю імперських боргів, - Bloomberg

Трамп уже зустрівся з групою власників облігацій, які лобіюють ідею вимагати з Китаю виплату боргів

30 серпня 2019, 02:35 comments1823
Поділіться публікацією:
США задумалися про стягнення з Китаю імперських боргів, - Bloomberg

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість зажадати від Пекіна оплати боргів за облігаціями, випущеними у період правління в Китаї імператорів. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Трамп уже зустрівся з групою власників таких облігацій, які лобіюють ідею вимагати з Китаю виплату боргів.

Облігації імператорського Китаю випускалися на початку минулого століття, їх основною метою було залучення коштів на будівництво в країні залізниць. Велика кількість облігацій досі зберігається в американських колекціонерів, також їх можна купити на онлайн-аукціонах, вказує Bloomberg.

За підрахунками одного з засновників фонду власників китайських облігацій, сума виплат по ним з урахуванням інфляції, відсотків і компенсацій становить більше трильйона доларів.

Влада Китаю не визнають борги уряду дореволюційного і відмовляються їх виплачувати.

Економічний конфлікт між КНР і США триває з літа 2018 року. Вашингтон вирішив тоді ввести мита на рівні 25 відсотків на імпорт 818 видів товарів з Китаю загальним обсягом 34 мільярди доларів в рік. Пекін відреагував дзеркально.

У серпні Трамп заявив, що США з 1 вересня підвищать мита на товари з Китаю об'ємом 300 мільярдів доларів не на 10%, як було заплановано, а на 15%, підвищення на іншу групу товарів об'ємом 250 мільярдів доларів з 1 жовтня складе 25%, а 30%.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністерство фінансів Китаю виділив близько 4,2 млрд доларів для надання допомоги біднякам переселення в міста з метою піднесення рівня урбанізації країни. Кошти будуть використані для пошуку роботи і забезпечення дозволу на постійне проживання в місті людей, які переїхали з сільської місцевості в міські райони.т Міністерство фінансів також закликав місцеві влади поліпшити ефективність розподіляючи коштів для вирішення всіх проблем, що виникають у процесі урбанізації. Відзначається, що сільські райони Китаю, як і раніше сильно відстають від міст за рівнем доходу, умов життя і громадських послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!