Головна Новини Світ США У США створили війське космічне командування
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створили війське космічне командування

Нове командування буде захищати інтереси США в космосі

30 серпня 2019, 10:23 comments1305
Поділіться публікацією:
У США створили війське космічне командування

У США почала офіційно діяти космічне командування. Відповідну заяву підписав голова Пентагону Марк Еспер, повідомляє прес-служба Білого дому.

Церемонія підписання документа відбувалася в Білому домі в присутності президента США Дональда Трампа, віце-президента Майка Пенса і інших високопоставлених воєначальників.

Під час церемонії, яка пройшла в Рожевому саду Білого дому, був піднятий прапор Космічного командування. Президенту вручили пам'ятний знак на честь установи SPACECOM.

Президент Трамп назвав установу Космічного командування "великою справою" і розповів, що нове командування буде захищати інтереси США в космосі. Незабаром, за словами президента, у складі Збройних сил з'явиться новий, шостий за рахунком підрозділ — Космічні війська США, які будуть займатися організацією, навчанням і постачанням військовослужбовців, що виконують розпорядження Космічного командування.

"Новий підрозділ буде захищати ключові американські інтереси в космосі — в сфері майбутнього протистояння. Ми володіємо можливостями виявити і знищити будь-яку ракету, запущену в напрямку США. Командування гарантує, що ніхто не зможе поставити під питання або загрозу американське домінування в космосі. Тому що ми знаємо кращий спосіб запобігання конфлікту — підготуватися до перемоги", — заявив президент США Дональд Трамп.

Керівником структури призначений генерал Джон Реймон, в його підпорядкуванні будуть перебувати 87 формувань.

Як повідомляв сайт "Коментарі", США створюють військове крило космічних сил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!