Головна Новини Світ США Ізраїль атакував об'єкти ХАМАС у секторі Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль атакував об'єкти ХАМАС у секторі Газа

Удар було завдано у відповідь на запуск палестинцями безпілотника

8 вересня 2019, 12:30 comments1791
Поділіться публікацією:
Ізраїль атакував об'єкти ХАМАС у секторі Газа

Ізраїльська армія завдала ударів по ряду об'єктів руху ХАМАС у секторі Газа. Про це напередодні повідомила армійська прес-служба.

Зазначається, що в суботу група палестинців запустила безпілотник з південній частині сектора Газа в бік Ізраїлю. Дрон скинув саморобний вибуховий пристрій, що пошкодило один з армійських машин в районі розділового забору. Ізраїльська армія обстріляла місце запуску апарату.

"У відповідь ми вразили кілька цілей ХАМАС у секторі Газу, включаючи склади військово-морської техніки і два військові об'єкти в Газі. Ми покладаємо відповідальність на ХАМАС". – йдеться в повідомленні.

Служба безпеки в Газі повідомила, що удари були нанесені по чотирьох об'єктах в центральному і північному районах сектора. Відомостей про жертви і постраждалих не надходило.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 11 серпня на Храмовій горі в Єрусалимі відбулися зіткнення між мусульманами, які зібралися на молитву.

Нагадаємо, що в 2006 році почався конфлікт між Рухом за національне визволення Палестини (ФАТХ) та Ісламським рухом опору (Хамас). В основному збройні сутички проходили в секторі Газа, в червні 2007 року повністю взятий під контроль прихильниками Хамас. У бойових діях, в основному, брали участь збройні загони політичних сил — Сили безпеки автономії, поліція, президентська гвардія, а також бойовики Бригади мучеників аль-Акси (ФАТХ) з одного боку і бойовики "Бригад З ад-Діна аль-Кассама" (Хамас, чисельністю до 12 тис.) з іншого.

Приводом до конфлікту послужило розподіл політичного впливу в ПНА і спроба вбивства прем'єр-міністра Ісмаїла Ханії, представника руху "Хамас".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!