Головна Новини Світ США Розумний дворецький з голосом Моргана Фрімана: як живе сім'я Цукерберга
commentss НОВИНИ Всі новини

Розумний дворецький з голосом Моргана Фрімана: як живе сім'я Цукерберга

Керывнику Facebook допомагає «розумний дворецький»

12 вересня 2019, 20:55 comments2154
Поділіться публікацією:
Розумний дворецький з голосом Моргана Фрімана: як живе сім'я Цукерберга

Сім'ї глави Facebook Марку Цукербергу допомагає "розумний дворецький" з голосом Моргана Фрімана. Про це у своїй добірці передає Forbes.

Згідно з повідомленням, віртуальні асистенти, такі як Siri або Alexa не влаштували засновника Facebook Марка Цукерберга. Тому він вирішив розробити власного цифрового помічника, який керує всією електронікою в його каліфорнійському будинку. Цукерберг назвав його Jarvis — за аналогією з дворецьким Залізної людини у всесвіті Marvel.

Jarvis розмовляє голосом актора Моргана Фрімена. Він добре знає смаки Цукерберга і інших домочадців: коли його просять поставити музику, він вибирає композиції в залежності від того, чий голос до нього звертається — Марка або його дружини Прісцилли. Розмовляти з помічником можна як в усній формі, так і через месенджер Facebook.

За словами Цукерберга, створити автоматизований будинок було простіше, ніж він припускав. На розробку пішло близько 100 годин. Одну з труднощів викликав тостер, про це Цукерберг написав в пості на своїй сторінці в Facebook.

"Я дізнався, що досить важко знайти тостер, який заздалегідь може опустити в себе хліб, щоб автоматично почати його підсмажувати, коли включиться харчування. У підсумку я знайшов старий тостер 1950-х років і оснастив його перемикачем", — поділився глава Facebook.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в США будуть використовувати робота-змію для лікування інсультів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!