Головна Новини Світ США Я не чинив тиску на Зеленського, - Трамп
commentss НОВИНИ Всі новини

Я не чинив тиску на Зеленського, - Трамп

Трамп допустив, що Білий дім оприлюднить стенограму його бесіди з президентом України

24 вересня 2019, 05:20 comments1744
Поділіться публікацією:
Я не чинив тиску на Зеленського, - Трамп

США не загрожували Україні на найвищому рівні припиненням фінансової допомоги в у разі відмови Києва від розслідування дій сина колишнього американського віце-президента Джозефа Байдена. З таким посвідченням виступив президент США Дональд Трамп, відповідаючи на запитання журналістів на зустрічі зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою на полях 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

"Я не просив... Я не робив такої заяви: ви повинні зробити те-то, інакше я не надам вам допомоги. Я б цього не робив", — підкреслив Трамп, розповідаючи про зміст своєї бесіди з Зеленським від 25 липня, спровокувала скандал у Вашингтоні.

Крім того, американський лідер допустив, що Білий дім оприлюднить стенограму його бесіди з Зеленським.

"Коли ви побачите виклик, якщо ви його побачите, і, відверто кажучи, я сподіваюся, що ви його побачите, ви виявите, що я так зовсім не надходив. І ви будете дуже розчаровані, коли переконаєтеся в цьому", — сказав Трамп, коментуючи підозри з приводу того, що він чинив неприпустимий тиск на Зеленського.

За словами Трампа, він може з легкістю віддати розпорядження оприлюднити стенограму бесіди з Зеленським, але не хоче цього робити, щоб не створювати прецедент.

"Можу з легкістю це зробити. Але я б не хотів цього робити, приймаючи до уваги усі інші свої бесіди з іноземними лідерами. Я можу це зробити, оскільки це був нешкідливий дзвінок — як з його, так і мого боку. Не думаю, що це хороший прецедент — оприлюднити зміст дзвінків з главами інших держав", — заявив Трамп.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп спростував заяви на тиск на Зеленського в своїх політичних цілях і висміяв ЗМІ, що поширюють таку інформацію.

"Фейкові ЗМІ та їх партнер, Демократична партія, хочуть триматися подалі від вимоги Джо Байдена, щоб український уряд звільнив прокурора, який вів розслідування проти його сина, або вони не отримають велику кількість грошей від США", — написав американський лідер у своєму Twitter.

Проте вже на наступний день Трамп, мабуть, сам опинившись під високим тиском вільної преси,  визнав, що в телефонній розмові з президентом України, що стався ще в липні, порушував питання Джо Байдена. "Розмова в основному був про корупцію — про всієї корупції, а також про те, що ми не хочемо, щоб наші люди, такі як колишній віце-президент Байден і його син, створювали корупцію в Україні", — зазначив глава американської нації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!