Головна Новини Світ США Генпрокурора США просять розслідувати зв'язки президентської кампанії Клінтон з Україною - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокурора США просять розслідувати зв'язки президентської кампанії Клінтон з Україною - ЗМІ

Голови відразу двох комітетів США звернулися до генпрокурора Вільяму Баррі

1 жовтня 2019, 01:19 comments1898
Поділіться публікацією:
Генпрокурора США просять розслідувати зв'язки президентської кампанії Клінтон з Україною - ЗМІ

Голови двох комітетів Сенату США звернулися до генерального прокурора Вільяма Барра з проханням розслідувати будь-які зв'язки між Україною і президентською кампанією Хілларі Клінтон в 2016 році. Про це пише Politico.

Відзначається, що авторами запиту є республіканці Рон Джонсон і Чак Грасслі. Вони намагаються вплинути на розслідування, розпочате в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

У листі Барра республіканці закликали Міністерство юстиції розслідувати будь-який зв'язок між Клінтон і українськими оперативниками. Вони сказали, що у них є "побоювання щодо іноземної допомоги на виборах 2016 року, які не були повністю розглянуті".

"Департамент юстиції ще не поінформував Конгрес і громадськість про те, чи почав він розслідування зв'язків і координації між українським урядом та особами, пов'язаними з кампанією Хілларі Клінтон або Демократичного національного комітету. Втручання у вибори 2016 року не слід ігнорувати", — написали два сенатора в листі.

Портал "Коментарі" повідомляв, що Білий Дім оприлюднив стенограму телефонного спілкування двох президентів — Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

В ході розмови Трамп і Зеленський критикували недостатню, на їх думку, допомога Євросоюзу Україні. Також мова йшла про відновлення українськими правоохоронцями кримінального провадження у справі компанії Burisma, до правління якої входить син колишнього віце-президента Джо Байдена. Глава Білого дому хотів отримати компромат на Байдена, який є його ймовірним противником на виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!