Трамп тиснув на керівництво країни G-7 через розслідування "російської справи", - ЗМІ

Білий дім обмежив доступ до стенограми

Президент США Дональд Трамп чинив тиск на прем'єр-міністра Австралії Скотта Моррісона для збору інформації щодо спецпрокурора Роберта Мюллера, який вів розслідування втручання Росії у президентські вибори 2016 року, передає The New York Times.

"Трамп під час нещодавньої телефонної розмови підштовхував прем'єр-міністра Австралії, щоб той допоміг генпрокурору США Вільяму Барру в зборі інформації для розслідування Міністерства юстиції. Як сподівався Трамп, це дискредитує розслідування Мюллера", - пише видання.

Також повідомляється, що Адміністрація президента США обмежила доступ до стенограми на особисте прохання Вільяма Барра.

Нагадаємо, група прокурорів на чолі з Робертом Мюллером проводила розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році на стороні Дональда Трампа.

Розслідування встановило, що Росія втручалася у вибори. Однак правоохоронці не знайшли прямих зв'язків Трампа та представників його виборчого штабу з російським керівництвом.

Портал "Коментарі" повідомляв, що Білий Дім оприлюднив стенограму телефонного спілкування двох президентів - Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

В ході розмови Трамп і Зеленський критикували недостатню, на їх думку, допомогу Євросоюзу Україні. Також мова йшла про відновлення українськими правоохоронцями кримінального провадження у справі компанії Burisma, до правління якої входить син колишнього віцепрезидента Джо Байдена. Глава Білого дому хотів отримати компромат на Байдена, який є його ймовірним противником на виборах.