Головна Новини Світ США Трамп тиснув на Зеленського за допомогою Пенса,- ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп тиснув на Зеленського за допомогою Пенса,- ЗМІ

Чиновники з оточення Пенса запевняють, що віцепрезидент не завжди усвідомлював, що його використовують

3 жовтня 2019, 12:15 comments1572
Поділіться публікацією:
Трамп тиснув на Зеленського за допомогою Пенса,- ЗМІ

Президент США Дональд Трамп чинив тиск на українського президента Володимира Зеленського з допомогою віцепрезидента Майка Пенса, пише видання The Washington Post.

За даними журналістів, які посилаються на скаргу агента ЦРУ в Конгрес щодо розмови двох президентів, Трамп наказав Пенсу не бути присутнім на інавгурації Володимира Зеленського в травні в Києві.

Потім, за словами чиновників, за місяць Трамп через Пенса передав Зеленському, що американська військова допомога Україні буде затримана, якщо українська влада не буде активніше боротися з корупцією. Відзначається, що вже тоді в Києві мали розуміти, що мова йде про компромат на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

При цьому в оточенні Пенса стверджують, що він не знав, з якою метою Трамп тисне на Україну.

У той же час, за даними журналістів, один з ключових радників Пенса був присутній при розмові Трампа з Зеленським 25 липня і мав отримати стенограму. Але, ймовірно, віцепрезидент не повністю прочитав стенограму перед запланованою зустріччю з Зеленським.

Американський чиновник повідомив українському лідерові про затримку допомоги через недостатні зусилля по боротьбі з корупцією. Крім того, він розповів про розчарування Трампа тим, що Євросоюз недостатньо допомагає Україні. При цьому Зеленський вже знав про побажання Трампа.

Портал "Коментарі" повідомляв, що Білий Дім оприлюднив стенограму телефонного спілкування двох президентів — Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

В ході розмови Трамп і Зеленський критикували недостатню, на їх думку, допомогу Євросоюзу Україні. Також мова йшла про відновлення українськими правоохоронцями кримінального провадження у справі компанії Burisma, до правління якої входить син колишнього віцепрезидента Джо Байдена. Глава Білого дому хотів отримати компромат на Байдена, який є його ймовірним противником на виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!