Головна Новини Світ США Помпео спробував виправдати дії Трампа щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Помпео спробував виправдати дії Трампа щодо України

Глава Держдепу назвав імпічмент проти Трампа «політичним»

5 жовтня 2019, 20:33 comments2372
Поділіться публікацією:
Помпео спробував виправдати дії Трампа щодо України

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що американська влада хотіла отримати від України докази можливого втручання Києва у президентські вибори в Штатах в 2016 році, повідомляє АР.

"Адміністрація була неймовірно зосереджена на тому, щоб переконатися, що ми працюємо з Україною так, як потрібно. Це не тільки доречно, це наш обов'язок, якщо ми вважаємо, що на виборах 2016 було втручання", — сказав дипломат.

Помпео зазначив, що дії Держдепартаменту США були спрямовані на встановлення хороших відносин з новою владою.

"Держдепартамент за вказівкою президента був сфокусований на створення простору, де ми могли б у кінцевому підсумку створити хороші стосунки з цим урядом. Посол Волкер (ексспецпредставник США по Україні Курт Волкер — ред.) старанно працював над створенням цієї можливості", — сказав глава Держдепу.

Держсекретар також зазначив, що відповів Конгресу США на вимогу надати документи, пов'язані з Україною. Однак деталей відповіді він не уточнив.

При цьому Помпео відмовився коментувати прохання Дональда Трампа Володимиру Зеленському почати розслідування відносно компанії Burisma.

Портал "Коментарі" повідомляв, що Білий Дім оприлюднив стенограму телефонного спілкування двох президентів — Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

В ході розмови Трамп і Зеленський критикували недостатню, на їх думку, допомогу Євросоюзу Україні. Також мова йшла про відновлення українськими правоохоронцями кримінального провадження у справі компанії Burisma, до правління якої входить син колишнього віцепрезидента Джо Байдена. Глава Білого дому хотів отримати компромат на Байдена, який є його ймовірним противником на виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!