Трамп задоволений домовленістю з Ердоганом і не передбачає нових санкцій проти Анкари

Для президента США зговірливість Ердогана стала справжнім сюрпризом

Глава Білого Дому у Вашингтоні Дональд Трамп висловив задоволення тим, що уряд Туреччини не стало затягувати припинення вогню в північному регіоні Сирії і позначив, що нових санкцій проти Анкари США призначати не стане. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на західні ЗМІ.

Санкції не знадобляться, оскільки Туреччина робить те, що вона робить. Я хотів би привітати президента Реджепа Ердогана, він мій друг, і я радий, що у нас не виникло проблем. Він вчинив правильно, і я дійсно ціную це", - повідомив Трамп.

За словами Трампа, Сполучені Штати не розраховували на настільки швидкі домовленості з Туреччиною про припинення вогню на півночі Сирії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Анкара і Вашингтон змогли прийти до угоди про негайне припинення вогню і встановлення перемир'я на 120 годин на території Сирії для того, щоб курдська самооборона могла вивести свої сили з місць проведення турецької операції "Джерело миру".

"Туреччина призупинить операцію" Джерело світу ", щоб дозволити силам YPG відійти в безпечну зону протягом 120 годин. Всі дії в рамках операції" Джерело світу "будуть припинені, а сама операція повністю зупинена до повного завершення відводу (курдських сил - прим.ред.)", - заявив віце-президента США Майк Пенс.