Головна Новини Світ США У Болівії обирають президента
commentss НОВИНИ Всі новини

У Болівії обирають президента

Основна боротьба за президентське крісло йде між двома кандидатами

20 жовтня 2019, 13:51 comments2099
Поділіться публікацією:
У Болівії обирають президента

У Болівії проходять президентські і парламентські вибори. Крім глави держави, громадяни обирають 130 депутатів і 36 сенаторів  Законодавчій асамблеї. Попередні підсумки голосування оголосять вже ввечері.

За пост президента в боротьбі беруть участь 9 претендентів. Основними кандидатами є тільки двоє: чинний глава держави Ево Моралес і екс-президент Карлос Меса, який керував країною з жовтня 2003 року по червень 2005 року.

"Болівія голосує в першому турі президентських виборів у неділю, де балотується Ево Моралес, який прагне до безпрецедентного четвертого терміну на посаді", — йдеться в повідомленні телеканалу France24.

Колишній пастух, що пас лам в Андах, прийшов до влади в 2005 році на хвилі підтримки лівого руху по всій Південній Америці. Моралес був лідером профспілки виробників коки.

Відзначається, що незважаючи на критику Моралеса, яка стала частіше з'являтися останнім часом всередині країни, він все ж має високі шанси на перемогу в президентських виборах.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Молдові стартували вибори в місцеві органи влади. Громадяни оберуть близько тисячі мерів і голів сільських адміністрацій. Молдавани також визначаться з депутатами місцевих рад — їх планується обрати близько 11 тисяч.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!