The Washington Post: "Україна була для Трампа ненависною країною"

Президент США назвав чиновників України "жахливими і корумпованими"

За словами нинішніх і колишніх чиновників адміністрації президента Дональда Трампа, що свідчить по розслідуванню для імпічменту, лідер США відчував "непереборну ненависть" до керівництва України, зокрема з-за нібито спроби втручання в президентську кампанію 2016 року. Про це передає західне видання The Washington Post.

Так, у травні цього року, коли радники Трампа зібралися на нараду в Овальному кабінеті Білого Дому, намагалися переконати, що новий український лідер Володимир Зеленський заслуговує підтримки США.

Тоді глава Білого дому вважав, що керівництво України перебувало в змові з демократами, щоб підірвати його президентську кампанію 2016 року. На цій же зустрічі Трамп сказав, що українські чиновники "жахливі, корумповані люди".

"Ми ніколи не могли цього зрозуміти", - сказав колишній високопоставлений чиновник Білого дому про погляди Трампа на Україні, також зазначивши, що багато що з цього випливає з президентських уявлень про теорії змови.

"Були звинувачення в тому, що вони якимось чином працювали з кампанією Клінтон. Були звинувачення, що вони завдавали йому шкоди. Він просто ненавидів Україну", - цитує видання джерело.

"В кінці кінців, більшість американських чиновників погодилися з тим, що гнів Трампа по Україні, як і багато його образи, був пов'язаний з виборами 2016 і його відчуттям того, що Україна несе відповідальність за принизливу падіння Пола Манафорта, колишнього голови виборчої кампанії Трампа. Вони прийшли до висновку, що ненависть Трампа була укоріненою, ірраціональної і, можливо, незворотною", - зазначено у статті західного видання.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на вчорашній зустрічі з журналістами Дональд Трамп висловився про українського президента Володимира Зеленском в позитивних тонах і висловив надію на його візит в Білий Дім.