Трамп запропонував допомогу Мексиці в боротьбі з наркокартелями

Причиною пропозиції допомоги США став напад на сім'ю мормонів в Мексиці

Американський лідер Дональд Трамп запропонував владі Мексики допомогти у протидії наркокартелям, що промишляють в державі. На таку пропозицію президента США штовхнув факт нападу на мормонів в Мексиці, в результаті якої постраждали 12 людей. Як повідомлялося раніше, невідомі напали на мормонів на півночі країни і вбили трьох жінок і дев'ять дітей. Доля і місцезнаходження ще п'ятьох підлітків невідомі.

У зв'язку з цим, Трамп розмістив твіт, в якому написав, що США можуть допомогти знищити "монстрів" швидко і результативно. Американський лідер також назвав нового президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора "великим" і зазначив, що той всерйоз зайнявся боротьбою з наркокартелями. Дональд Трамп вказав, що чекає дзвінка від мексиканського лідера, щоб обговорити спільну війну проти наркоторговців.

Втім, пропозиція виявилася несвоєчасною — президент Мексики вже встиг відповісти, що його країна не потребує допомоги ззовні і сама буде розбиратися зі своїми внутрішніми проблемами.

На мексиканську наркомафію покладають відповідальність за смерті майже 26 тисяч осіб, які загинули в результаті насильства з боку бойовиків наркоорганизаций. Президент Обрадор неодноразово заявляв, що бачить головним завданням підвищення рівня безпеки громадян держави.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Мексиці наркокартель розстріляв колоннуполицейских: більше десяти осіб загинули.