Головна Новини Світ США SpaceX запустить у космос ракету з 60 супутниками
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX запустить у космос ракету з 60 супутниками

Це вже другий запуск супутників для проекту космічної мережі інтернет

11 листопада 2019, 12:55 comments2042
Поділіться публікацією:
SpaceX запустить у космос ракету з 60 супутниками

Компанія SpaceX виведе на навколоземну орбіту ракету, на борту якої знаходиться 60 супутників для проекту Starlink. Старт ракети-носія Falcon 9 запланований на 11 листопада, 16:56 за київським часом. Запуск здійснять з космодрому Канаверал у Флоріді.

Супутники виведуть на висоту 280 км. Після відповідних перевірок, за допомогою власних двигунів, орбіти сателітів збільшать.

Повідомляється, що за 8 хвилин після старту, співробітники ЦУП компанії мають намір посадити прискорювач на плавучу платформу, а за 45 хвилин два кораблі  зловлять обидві стулки обтічника ракети. Вперше в історії запуск першої ступені ракети проводиться в четвертий раз. Сам запуск супутників для космічного інтернету є другим. Проект Starlink призначений для створення інтернет-мережі. В рамках проекту заплановано 17 запусків. До 2024 року автор проекту Ілон Маск має намір вивести на навколоземну орбіту 12 тис. супутників.

Як повідомляв портал "Коментарі", компанія SpaceX запросила у Міжнародного союзу електрозв'язку дозвіл на розміщення на орбіті ще 30 000 супутників Starlink.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!