США скасували мита на 30 видів китайських товарів

Влада США прислухалися до запитів компаній

Влада США виключила 32 найменування товарів з Китаю зі списків продукції, що обкладається ввізним митом. Про це сказано у Федеральному реєстрі США, де містяться офіційні документи американського уряду. Мита були введені у вересні 2018 року.

Зазначається, що уряд пішов на такий крок у зв'язку з запитами торговельно-промислових компаній, оскільки деякі з товарів доступні тільки у китайських виробників. В списки безмитних товарів потрапили пилососи, велосипеди, предмети меблів і навіть льодяники.

Раніше, в листопаді, США вже скасовували мита для китайських товарів. Тоді від податку були звільнені близько 36 найменувань.

Нагадаємо, що в ході "торговельної війни" між Китаєм і США обидві держави вводили мита на імпортовані товари. У вересні 2018 року США запровадили 10% податок на китайську продукцію, в травні підвищили ставку до 25%.

Як повідомляв портал "Коментарі", китайське міністерство торгівлі заявило, що Китай і США домовилися поетапно скасувати тарифи, введені під час багатомісячної торговельної війни.