Головна Новини Світ США "США зрівняє з ФРН витрати на забезпечення НАТО", - Столтенберг
commentss НОВИНИ Всі новини

"США зрівняє з ФРН витрати на забезпечення НАТО", - Столтенберг

Тепер замість 22% від бюджету США буде виділяти на потреби НАТО 16%

28 листопада 2019, 17:44 comments1501
Поділіться публікацією:
"США зрівняє з ФРН витрати на забезпечення НАТО", - Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йенс Столтенберг підтвердив рішення США про скорочення витрат з прямого бюджету на забезпечення діяльності НАТО. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на заяву Столтенберга під час спільної прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Це вірно, що ми погодилися з новою формулою розподілу цих витрат. США будуть платити менше, а Німеччина, навпаки, збільшить фінансування. То є зараз США і Німеччина будуть платити однаково, майже 16% від бюджету. Решта буде розподілено між іншими союзниками", — повідомив генсек НАТО.

Наголошується, що зараз США виділяє з прямого бюджету 22%, що еквівалентно $2,5 млрд. Ці гроші спрямовані на підтримку штаб-квартир і представництв НАТО і на інші організаційні витрати.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на цій же прес-конференції президент Франції Еммануель Макрон підкреслив значення діалогу з лідером Росії Володимиром Путіним. На думку французького гаранта, домовленості з Росією стануть надійним підґрунтям для забезпечення безпеки в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!