Головна Новини Світ США США не будуть відправляти на Близький Схід додаткових військових
commentss НОВИНИ Всі новини

США не будуть відправляти на Близький Схід додаткових військових

Міністр оборони США спростував заяву свого заступника Джона Руда

7 грудня 2019, 05:55 comments1227
Поділіться публікацією:
США не будуть відправляти на Близький Схід додаткових військових

Відомості американських ЗМІ про плани США щодо направлення додаткових 14 тисяч військовослужбовців на Близький Схід не відповідають дійсності. Про це йдеться письмовій заяві міністра оборони США Марка Еспера, опублікованому на сайті відомства.

За його словами, Пентагон не розглядає можливість відправки американських військових в розпорядження CENTCOM (Центрального командування США, що відповідає за проведення операцій на Близькому та Середньому Сході — ред.)".

"Як неодноразово заявляло міністерство, ми ніколи не обговорювали і не розглядали питання про відправку 14 тис. додаткових військ на Близький Схід. Повідомлення про це абсолютно помилкові", — заявив Еспер.

При цьому він підкреслив, що Пентагон завжди готовий відповісти на дії супротивників в майбутньому.

Таким чином, міністр оборони США спростував заяву свого заступника Джона Руда.

Під час слухань у Комітеті з питань Збройних сил Сенату США напередодні Руд заявив, що глава Пентагону розглядає можливість розгортання додаткового контингенту на Близькому Сході у відповідь на агресивну політику Ірану.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", млава Пентагону Марк Еспер повідомив в ході прес-конференції, що американський лідер Дональд Трамп схвалив відправку додаткових військовослужбовців на Близький Схід. Глава Пентагону повідомив, що "для запобігання подальшої ескалації ситуації Саудівська Аравія запросила міжнародну підтримку, щоб допомогти захистити критично важливу інфраструктуру Королівства", за його словами, "ОАЕ також запросили допомогу".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!