Головна Новини Світ США У США Трампу пред'явлені офіційні звинувачення в рамках імпічменту
commentss НОВИНИ Всі новини

У США Трампу пред'явлені офіційні звинувачення в рамках імпічменту

Звинувачення у справі про імпічмент Трампа оголосив голова судового комітету Палати представників США

10 грудня 2019, 16:53 comments1717
Поділіться публікацією:
У США Трампу пред'явлені офіційні звинувачення в рамках імпічменту

Представники Демократичної партії в Конгресі США висунули звинувачення президента Дональду Трампу в рамках процедури імпічменту, передає CNN.

"Це є безумовним злочином, коли він (Трамп — ред.) використовує повноваження свого державного органу для отримання неналежної особистої вигоди, ігноруючи або завдаючи шкоди національним інтересам — це є досконалим злочином. Це саме те, що президент Трамп зробив, коли він просив і змушував Україну втручатися в наші президентські вибори 2020 року", — заявив голова суддівського комітету Палати представників Джеррі Надлер, коментуючи звинувачення у зловживанні владою.

Також Трампа звинувачують у перешкоджанні Конгресу США.

"Президент, який заявляє, що він головніший за відповідальність, найголовніший за американський народ і Конгрес, який має захищати наші демократичні інститути від загроз, — це президент, який вважає себе вище закону", — підкреслив Надлер.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що процедура імпічменту Дональду Трампу була ініційована Демократичною партією США після того, як була опублікована стенограма бесіди американського президента з президентом України Володимиром Зеленським. Під час телефонного спілкування, Трамп виставив чіткі умови українському колезі почати кримінальне переслідування сина колишнього американського віцепрезидента Джозефа Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах в 2020 році. Глава Білого Дому неодноразово заперечував, що чинив тиск на державу, залежну від його зовнішньої політики, але однопартійці Байдена в Конгресі США все ж змогли довести справу до відкриття справи про імпічмент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!