Головна Новини Світ США Глава Пентагону оголосив про створення космічних військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Пентагону оголосив про створення космічних військ

Глава Пентагону не виключив військового конфлікту в космосі

21 грудня 2019, 08:22 comments1912
Поділіться публікацією:
Глава Пентагону оголосив про створення космічних військ

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що в 2020 році будуть створені космічні війська, які покликані закріпити домінування Штатів в космосі, повідомляє "Укрінформ".

"Наша залежність від космічних можливостей різко зросла, і сьогодні космос перетворився на зону можливих бойових дій", — заявив Еспер.

Глава Пентагону зазначив, що в найближчі тижні буде розроблено план створення космічних сил і подякував Конгресу США за прийняття військового бюджету.

"Це великий крок вперед, який дасть США можливість адаптуватися до викликів і конкурувати з великими державами", — підкреслив міністр оборони.

Згідно з військовим бюджетом на 2020 фінансовий рік, чисельність космічних сил в перший рік їх створення складе близько 200 осіб. Річний бюджет підрозділу передбачений на рівні 40 млн дол.

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет країни на 2020 фінансовий рік. Документ, зокрема, передбачає виділення Україні 300 млн дол. військової допомоги і запровадження нових санкцій проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!