Головна Новини Світ США Вашингтон вимагає у Києва екстрадиції американця, який воював на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вашингтон вимагає у Києва екстрадиції американця, який воював на Донбасі

Крейг Ленг переслідується за законом за подвійне вбивство і ховається від правосуддя в Україні

29 грудня 2019, 12:56 comments1893
Поділіться публікацією:
Вашингтон вимагає у Києва екстрадиції американця, який воював на Донбасі

Білий Дім Вашингтона вимагає від української влади екстрадиції американського громадянина Крейга Ленга, якого підозрюють у вбивстві подружньої пари у Флориді, після якого йому вдалося втекти з країни. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна".

Як зазначається, Ленг був звільнений зі служби в армії за самоволку і проживає в Україні з 2015 року, де служив добровольцем у воєнізованих підрозділах під час військового конфлікту з Росією.

У 2015 році В Україні Ленг познайомився з Алексом Цвифельхофером. У 2017 році вони покинули країну і попрямували в Південний Судан, де збиралися взяти участь у боротьбі з терористичним угрупуванням "Аш-Шабаб". За даними видання, після того, як їм було відмовлено у в'їзді, вони опинилися в Сполучених Штатах, де планували записатися бійцями опору у Венесуелі.

За попередніми даними слідства, 9 квітня минулого року Ленг і Цвифельхофер застрелили Серафіна Лоренцо і його дружину Діну, з якими зустрілися у Флориді, щоб обговорити купівлю зброї. Їх понівечені кулями тіла були знайдені в автомобілі на стоянці біля церкви в окрузі Чи.

Цвифельхофер був заарештований у травні в штаті Вісконсін під час спроби придбати зброю. Після пари вбивств Ленг поїхав до Мексики, далі в Колумбії та Іспанії, потім на українсько-молдовському кордоні його заарештували українські правоохоронці.

Видання нагадує, що США не має договору про екстрадицію з України.

"Ми знаємо, що в американських ЗМІ про нього пишуть дуже погано. В Україні він герой, бо захищає наші інтереси і нашу країну", — заявив адвокат Ленга Дмитро Моргун.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні проходить масштабний обмін полоненими між Україною і ОРДЛО, в результаті якого можуть бути звільнені 80 українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!