Головна Новини Світ США США дадуть Україні гроші на флот
commentss НОВИНИ Всі новини

США дадуть Україні гроші на флот

США виділили Україні фінансову допомогу

17 січня 2020, 08:54 comments2184
Поділіться публікацією:
США дадуть Україні гроші на флот

Штати наступного місяця почнуть фінансувати оборонну допомогу Україні, спрямованість якої — зміцнення флоту. Про це сказав посол України в США Володимир Єльченко, пише "Укрінформ".

Міноборони Америки надасть Україні 250 мільйонів доларів у 2020 році в рамках вже затвердженої допомоги, крім того, буде виділено 50 мільйонів доларів.

У 2019 році Америка передала нашій країні два патрульних катери класу Island. Незабаром Україні будуть передані ще три човни. Крім усього іншого, Штати виділили Україні 448 мільйонів доларів на економічну допомогу, з яких 115 мільйонів будуть спрямовані на забезпечення безпеки. Загальна допомога США в 2020 році склала 698 мільйонів доларів.

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет країни на 2020 фінансовий рік. Документ, зокрема, передбачає виділення Україні 300 млн дол. військової допомоги і запровадження нових санкцій проти Росії.

Бюджет зобов'язує Адміністрацію президента ввести санкції відносно Росії за кількома пунктами. Зокрема,  щодо газопроводів "Північний потік — 2" і "Турецький потік", а також включають "Акт про захист цивільного населення Сирії". На заходи щодо стримування Росії у військовій сфері передбачено понад 700 млн дол.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!