Головна Новини Світ США Насіров давав гроші на проекти бізнес-партнера Джуліані, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Насіров давав гроші на проекти бізнес-партнера Джуліані, - ЗМІ

Забудовник виключив Парнаса з угоди, в яку інвестував Насиров

20 січня 2020, 15:19 comments3505
Поділіться публікацією:
Насіров давав гроші на проекти бізнес-партнера Джуліані, - ЗМІ

Колишній голова Державної фіскальної служба Роман Насиров був одним з фінансових донорів проекту в сфері нерухомості, який реалізовував соратник адвоката президента США Рудольфа Джуліані Лев Парнас. Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

За даними видання, Парнас, який народився в Україні, заручився підтримкою впливових членів Республіканської партії і увійшов в довіру до Джуліані і Трампа. Насамперед завдяки своїм внескам у виборчий фонд Трампа в розмірі 50 тис. дол.

Як пише газета, на момент початку проект Насіров був головою ДФС України. Він приїхав у Флориду на курорт Мар-а-Лаго, що належить обраному на той момент президенту США Дональду Трампу, в січні 2017 року. Український чиновник спілкувався з Трампом і його оточенням, чому є відеодоказ.

Згідно з інформацією джерел газети, Насіров сприяв інвестуванню в проект 10 млн дол.

В даний час відомо, що інвестиційний проект, куди вклав кошти Насіров, закінчився судом. Під час одного з засідань Парнас заявив, що забудовник вивів його з угоди і тепер він винен 250 тис. дол. на витрати тільки в січні 2017 р. При цьому Насіров на запит американських журналістів не відповів.

Зазначимо, Лев Парнас є фігурантом справи про імпічмент Дональда Трампа. Він вже надав Конгресу документи про контакти українського керівництва з соратниками президента США, зокрема у справі Байдена.

Нагадаємо, Роман Насіров в травні 2015 року був призначений головою Державної фіскальної служби. На цій посаді він пропрацював до березня 2017 р. В березні 2017 р. Насіров був затриманий в рамках розслідування кримінального провадження за розкрадання в компанії "Укргазвидобування". Він був заарештований, але дружина внесла за колишнього чиновника заставу в розмірі 100 млн грн. Насиров кілька разів поновлювався на посаді через суд, однак Верховний суд скасував усі рішення.

Як повідомляв сайт "Коментарі", у США опублікували листування Лева Парнаса з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, головою СБУ Іваном Бакановым і радником президента Сергієм Шефіром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!