Трамп спростовує звинувачення у справі про імпічмент

Президент США говорить, що немає достатньо доказів для оголошення імпічменту

Президент США Дональд Трамп спростовує звинувачення, які йому висувають в рамках справи про імпічмент. Про це йдеться в заяві Трампа, підготовленій до засідання Сенату, на якому будуть розглядатися статті про імпічмент, пише Reuters.

"Сенат повинен швидко відхилити ці недосконалі статті імпічменту і виправдати президента", – йдеться в заяві.

Відзначається, що Трамп став четвертим із 45 президентів США, якого можуть відсторонити від влади в результаті імпічменту. Його звинувачують у зловживанні повноваженнями, коли він попросив Україну розслідувати діяльність свого політичного опонента Джо Байдена і перешкоджаючи розслідування його поведінки Конгресом.

Крім того, у заяві стверджується, що теорія демократів Палати представників про "зловживання владою" не є злочином, який може стати підставою для імпічменту

Трамп також звинуватив демократів у проведенні фальсифікованого процесу, сказав, що їм вдалося довести лише те, що він не зробив нічого поганого, і стверджував, що були спроби скасувати перемогу Трампа на виборах 2016 року і запобігти його переобрання в листопаді.

Раніше "Коментарі" писали, що в Сенаті США в четвер офіційно почали розглядати справи про імпічмент президента Дональда Трампа. Після затвердження в Палаті представників статей про імпічмент Сенат приймає ці документи та проводить судовий процес, розглядаючи питання про те, чи слід усунути президента з посади. Президент може бути підданий імпічменту і відсторонений від посади за "державну зраду, хабарництво або інші тяжкі злочини і проступки" відповідно зі статтею 2 Конституції США.