Стало відомо, коли почнуться дебати щодо імпічменту Трампа

Трамп став третім президентом в історії, кому оголосили імпічмент

Дебати щодо імпічменту американського президента Дональда Трампа в сенаті почнуться в середу, 22 січня, кожній з сторін дадуть по 24 години для викладу своєї позиції. Про це повідомляють РІА-Новини.

Палата представників минулого тижня передала справу щодо імпічменту в сенат для проведення процесу над президентом. До присяги був приведений голова Верховного суду Джон Робертс, який буде головувати на процесі, і сенатори, які будуть виконувати обов'язки присяжних. Сторону обвинувачення представлять сім конгресменів-демократів на чолі з Адамом Шиффом.

Згідно з проектом резолюції, яка, як очікується, буде прийнята більшістю голосів сенатори, конгресмени повинні представити всі документи щодо імпічменту.

Раніше "Коментарі" писали, що в Сенаті США в четвер офіційно почали розглядати справи про імпічмент президента Дональда Трампа. Після затвердження в Палаті представників статей про імпічмент Сенат приймає ці документи та проводить судовий процес, розглядаючи питання про те, чи слід усунути президента з посади. Президент може бути підданий імпічменту і відсторонений від посади за "державну зраду, хабарництво або інші тяжкі злочини і проступки" у відповідності зі статтею 2 Конституції США.