Сенат США займеться усуненням Трампа в прискореному режимі

Республіканці в Сенаті відхилили 8 правок демократів у справі про імпічмент

Сенат США прийняв рішення про прискорений процес у справі про імпічмент президента Дональда Трампа, повідомляє "Кореспондент".

Цю резолюцію підтримали 53 сенатори від Республіканської партії і 47 демократів. Документ, зокрема, регламентує строки і послідовність проведення розслідування. Очікується, що процес триватиме близько двох тижнів.

Резолюція передбачає, що обвинувачі і юристи, які будуть захищати Трампа, отримають 24 години протягом трьох робочих днів на надання аргументів. Ще 16 годин відведено відповідям на питання сенаторів. При цьому кількість днів не обмежена.

Потім під час чотиригодинних дебатів буде визначена доцільність виклику на процес свідків і запиту додаткових документів. Якщо буде вирішено не викликати свідків, то окремо Сенат проголосує за двома інкримінованими президенту статтями: зловживання владою та перешкоджання розслідуванню Конгресу.

Під час засідання республіканці відхилили 8 поправок своїх опонентів, у тому числі щодо запрошення колишнього радника Трампа з питань національної безпеки Джона Болтона, який раніше заявив про готовність дати свідчення. Також поправки стосувалися надання доказів щодо імпічменту, зібраних Конгресом, призупинення військової допомоги Україні і проведення слухань з в. о. голови адміністрації Білого дому Міком Малевні та двома чиновниками Адміністрації президента Робертом Блером і Майклом Даффі, які були задіяні у призупиненні допомоги Україні.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 21 січня в Сенаті США почалося розслідування в рамках процедури імпічменту.