Головна Новини Світ США Фотофакт: на кордоні Мексики та США знайшли тунель контрабандистів довжиною близько 1,3 км
commentss НОВИНИ Всі новини

Фотофакт: на кордоні Мексики та США знайшли тунель контрабандистів довжиною близько 1,3 км

В тунелі, за допомоги якого перевозили наркотики з Мексики до США, є ліфт, візки, лебідка та вентиляція

30 січня 2020, 09:29 comments5871
Поділіться публікацією:
Фотофакт: на кордоні Мексики та США знайшли тунель контрабандистів довжиною близько 1,3 км

Правоохоронці у США виявили найдовший незаконний транскордонний тунель, який до цих пір знаходили на південно-західному кордоні країни. Про це йдеться на сайті Управління щодо боротьби з наркотиками США.

"Знахідку" в штаті Каліфорнія вдалося виявити після складного багаторічного міжвідомчого розслідування з використанням технологічних можливостей, збору розвідувальних даних і роботи з громадськістю. Так, тунель бере початок у Мексиці – місті Тіхуана – і протягується до міста Сан-Дієго, що на тихоокеанському узбережжі Каліфорнії.

"Прихований невеликою промисловою будівлею, тунель рухається на північ у Сполучені Штати, злегка звиваючись на захід і простираючись на цілі 4068 футів (близько 1,3 км) від кордону", — йдеться у повідомленні.

picture

Висота тунелю становить приблизно 1,7 м, а глибина – більше 20 м. В тунелі правоохоронці знайшли ліфт, яким контрабандисти управляли за допомогою лебідки. Також там є велика система залізничних візків, вентиляційна і дренажна системи, електричні кабелі та панелі високої напруги.

picture

В управлінні зазначили, що в результаті посилення заходів протидії закордонній контрабанді в США мексиканські наркокартелі змушені підпіллям вивозити смертоносні наркотики. Як йдеться у повідомленні, продуманість і складність цього тунелю демонструє рішучість і грошові ресурси контрабандистів.

picture

Раніше "Коментарі" писали, що Україна приєднається до міжнародної боротьби з наркоторгівлею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!