Головна Новини Світ США Стала відома дата підсумкового голосування по імпічменту Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома дата підсумкового голосування по імпічменту Трампа

Сенат США буде голосувати 5 лютого по двох статей, за якими звинувачують Трампа

1 лютого 2020, 10:22 comments2548
Поділіться публікацією:
Стала відома дата підсумкового голосування по імпічменту Трампа

В рамках по справі імпічменту американського президента Дональду Трампу Сенат Конгресу призначив голосування за двома статтями обвинувачення 5 лютого. Про це пише CNN.

Сенатори більшістю голосів проголосували за те, голосування розпочнеться о 16:00 (23:00 за київським часом — ред.).

Американського президента звинувачують у перевищенні службових повноважень в особистих цілях. Зокрема, мова йде про те, що Трамп використовував повноваження своєї адміністрації, щоб змусити Україну оголосити розслідування проти колишнього віце-президента США Джо Байдена, який є конкурентів на майбутніх виборах в США.

Раніше "Коментарі" писали, що в Сенаті США офіційно почали розглядати справи про імпічмент президента Дональда Трампа. Після затвердження в Палаті представників статей про імпічмент Сенат приймає ці документи та проводить судовий процес, розглядаючи питання про те, чи слід усунути президента з посади. Президент може бути підданий імпічменту і відсторонений від посади за "державну зраду, хабарництво або інші тяжкі злочини і проступки" у відповідності зі статтею 2 Конституції США.

Пізніше аамериканські сенат не зміг провести голосування з приводу виклику додаткових свідків у справі імпічменту глави держави Дональда Трампа. Ініціативу демократичної партії заблокували депутати-республіканці, яких більшість у Сенаті. Під час голосування щодо додаткових свідків і документах, "За" висловилися лише 49 з 100 сенаторів, в тому числі двоє республіканців Мітт Ромні і Сюзан Коллінз. Однак проти проголосував 51 республіканець, тому ініціатива була відхилена.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!