Головна Новини Світ США США схвалив поставку Індії систем ППО майже на $2 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

США схвалив поставку Індії систем ППО майже на $2 млрд

США має намір поставити системи протиповітряної оборони IADWS

10 лютого 2020, 23:51 comments2119
Поділіться публікацією:
США схвалив поставку Індії систем ППО майже на $2 млрд

США хоче постачати Індії системи протиповітряної оборони IADWS. Сума постачання близько $2 млрд. Про це повідомила прес-служба Агентства з оборонного співробітництва і безпеки.

За її словами, американський державний департамент схвалив можливу поставку індійській стороні системи протиповітряної оборони IADWS вартістю $1,87 млрд.

Якщо контракт підпишуть, Америка поставить п'ять радіолокаційних станцій AN/MPQ-64Fl Sentinel, 118 керованих ракет AMRAAM AIM-120C-7/C-8 і 132 зенітних керованих ракет FIM-92L Stinger, а також ряд інших найменувань продукції військового призначення, у тому числі 32 5,56-міліметрових карабіна M4A1.

В агентстві також розповіли, з якою метою Індія планує придбати дану техніку: Індія буде застосовувати систему IADWS для підвищення можливостей своєї ППО.

"Ніяких складнощів у процесі інтеграції цього озброєння до складу індійської армії не виникне", — йдеться в повідомленні.

Разом з тим, як уточнили у відомстві, це повідомлення не є підтвердженням підписання відповідного контракту. Система IADWS розроблена американською компанією Raytheon і норвезької Kongsberg.

Як повідомляло видання "Коментарі", авіакатастрофи відбуваються не часто, в порівнянні зі смертельними аваріями на інших видах транспорту, але кількість жертв часто призводить весь світ в жах. Особливо, якщо трагедії відбуваються із-за чиїхось не обережних дій. Як сталося в Ірані, коли ракетами був збитий літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". Нагадаємо, 8 січня в "Боїнг" української авіакомпанії "МАУ" зі 176 людьми на борту, який тільки набирав висоту після зльоту з іранського Тегерана потрапила ракета, літак впав на землю і вибухнув. На жаль, нікому вижити не вдалося. На борту повітряного судна в той момент був український екіпаж, що складається з 9 осіб і два українці.Глава відділу розслідування подій Організації цивільної авіації розповів про те, хто буде розшифровувати " чорні ящики. Спочатку передбачалася, що бортові самописці будуть відправлені до Франції, але незабаром це рішення було змінено, розшифровкою займеться Україна. Розшифровка самописців розпочнеться 20 січня.

Нагадаємо, США вперше після холодної війни розміщують в Європі підрозділ артилерійських комплексів протиповітряної оборони. "П'ятдесят військовослужбовців 678-ї артилерійської бригади ППО, яка представляє Національну гвардію штату Південна Кароліна, розгортаються в Європі в рамках зобов'язань США перед союзниками і партнерами по НАТО і проведення операції Atlantic Resolve", — заявили в Місії США при НАТО.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!