Головна Новини Світ США Росія завербувала мексиканця шпигувати в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія завербувала мексиканця шпигувати в США

У США затримали мексиканця за підозру в шпигунстві на користь Росії

19 лютого 2020, 09:39 comments1806
Поділіться публікацією:
Росія завербувала мексиканця шпигувати в США

Міністерство юстиції США заарештувало громадянина Мексики за підозру в шпигунстві на спецслужби Росії. Про це інформує Deutsche Welle.

Так, російська влада завербувала мексиканця, який проживає в Сінгапурі, а потім доручила приїхати до Маямі на розвідку. Затриманий Ектор Алехандро Кабрера Фуентес діяв від імені РФ без погодження з генпрокурором. За даними правоохоронців, один з чиновників РФ в минулому році дав мексиканцю таке завдання: знайти і зафіксувати реєстраційний номер авто, що належить "джерелу в уряді США". Фото з цієї машині знайшли в телефоні дружини затриманого, а саме, в розділі з видаленими файлами. Сталося це в аеропорті Маямі, звідки пара збиралася летіти до Мексики. Чоловік зізнався, що робив фото за завданням Росії. Як розповів затриманий, у РФ він час від часу навідувався за завданнями. Далі йому було доручено орендувати житло на чуже ім'я в районі Маямі. Зазначимо, що розвідка США вважає Росію найголовнішим джерелом шпигунства в країні.

Раніше портал "Коментарі" розповів, що біля берегів Ірландії спецслужби Росії розвідували знаходження кабелів зв'язку, що з'єднують Європу з Америкою на дні океану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://p.dw.com/p/3Xysu
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!