Чотири країни піддатися санкціям США за підтримку ракетної програми Ірану

Компанії та фізичні особи з Росії, Туреччини, Китаю та Іраку внесені в санкційний список Держдепу

США ввели санкції проти низки компаній і фізосіб з РФ, КНР, Іраку і Туреччини за підтримку ракетної програми Ірану. Про це повідомляється на сайті Держдепу США, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сполучені Штати вводять санкції проти 13 іноземних організацій і фізичних осіб з Китаю, Іраку, Росії та Туреччини у відповідності з законом про нерозповсюдження відносно Ірану, КНДР і Сирії", - зазначено в офіційному повідомленні.

У документі не зазначено, які саме російські компанії або фізичні особи, що потрапили в цей список санкцій Держдепу.

Держдеп вказує лише п'ять компаній і фізосіб в Китаї та Туреччині, яких включили до списку санкцій за підтримку ракетної програми Ірану.

Тут же зазначають, що ці нові обмежувальні заходи показують, що США як і раніше дуже стурбовані роботою Ірану над програмою зі створення балістичних ракет.

"Введення санкцій проти цих іноземних організацій відбувається в рамках наших зусиль, спрямованих на застосування всіх доступних заходів, щоб не допустити розвиток Іраном його ракетного потенціалу", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чинний глава США Дональд Трамп заперечує підтримку інших держав у його участю на президентських виборах восени 2020 року.