Юристи Трампа готують судовий позов проти газети "The New York Times" за наклеп

Мова йде про статтю "The New York Times", де зазначено Росії на перемогу Трампа у виборах 2016 року

Передвиборний штаб президента США Дональда Трампа звинувачує редакцію газети "The New York Times" у поширенні неправдивої інформації в статті про розслідування щодо втручання Росії у президентську кампанію 2016 року. Про це передає видання Deutch Welle, посилаючись на західну пресу.

Підстава для позову - стаття "New York Times", опублікована 27 березня 2019 року, де йшлося про розслідуванні по справі втручання Росії в хід президентської кампанії США 2016 року. Представниця команди юристів Трампа Дженна Елліс назвала матеріали у статті "на 100% фальшивими і наклепницькими".

У штабі чинного американського лідера вказали, що позов вже направлено до Верховного суду штату Нью-Йорк.

"Мета нашого звернення в суд -притягнути до відповідальності медиаорганизацию за умисне поширення фальшивих тверджень щодо (передвиборній. - прим. ред.) кампанії президента Трампа", - зазначили в команді юристів, які ініціювали судовий процес.

Відзначається, що сам Трамп не раз звинувачував ЗМІ в поширенні неправдивої інформації. У своїх повідомленнях в соціальній мережі Twitter американський президент, якщо згадує пресу, нерідко вживає вираз fake news media, що в перекладі означає "медіа, поширюють фейкові новини".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп спростував всіляке втручання Росії у вибори 2016 року і не має наміру приймати допомогу жодної з держав у боротьбі за крісло в Овальному кабінеті Білого Дому в 2020 році.