Головна Новини Світ США Американська сенаторка відмовилася від виборів на користь Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська сенаторка відмовилася від виборів на користь Байдена

На президентських перегонах у США з дистанції зійшла сенаторша Емі Клобучар. Поступилася місцем Джо Байдену, щоб воно не дісталося іншому.

3 березня 2020, 07:26 comments1751
Поділіться публікацією:
Американська сенаторка відмовилася від виборів на користь Байдена

У США мінус один кандидат на президентський пост. Сенатор-демократ Емі Клобучар вирішила зійти з дистанції, поступившись місце Джо Байдену, про що сама заявила напередодні.

Емі Клобучар — одна з тих, хто активно підтримує Україну в Конгресі. Їй 58 років і американці тричі довіряли їй представляти в американському сенаті (верхній палаті американського законодавчого органу) штат Міннесота. Але цього разу досвідчений політик вирішила не випробовувати долю і політичну удачу і зійшла з дистанції передвиборної гонки, фактично, на самому її початку.

Своїм місце Клобучар поступилася колезі по Демократичній партії, колишньому віце-президенту США і одному з головних конкурентів нинішнього президента Дональда Трампа на майбутніх выборах — Джо Байдену. Сенатор пообіцяла всіляко підтримувати кандидата в боротьбі за місце в Білому домі.

Таким чином Емі Клобучар також вирішила підтримати представників поміркованого крила демократів, які нині намагаються об'єднати зусилля і виступити єдиним фронтом проти ще одного демократа — сенатора Берні Сандерса. Багато колег по партії вважають його погляди дуже лівими.

Раніше з президентської дистанції з різних причин у Сполучених Штатах Америки вже зійшли колишній мер Саус-Бенду, що в Індіані, Піт Буттиджич і мільярдер Том Стейтер.

Поки в США тривають праймеріз, тобто попередні вибори. Кожна з партій — Республіканська і Демократична — повинна визначитися з основним кандидатом на вибори президента США. І вже серед них американці оберуть наступного главу Білого дому. Це трапиться 3 листопада 2020 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому Піт Буттиджич вийшов з президентської гонки в США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!