Головна Новини Світ США Трамп підписав план стимулювання економіки США на 2 трлн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп підписав план стимулювання економіки США на 2 трлн доларів

Згідно із законом, уряд буде здійснювати прямі виплати допомоги по безробіттю для фізичних осіб, гроші для держав і величезний фонд допомоги для підприємств, що постраждали від кризи

28 березня 2020, 05:45 comments2244
Поділіться публікацією:
Трамп підписав план стимулювання економіки США на 2 трлн доларів

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю підписав закон про найбільший пакет економічних стимулів в сучасній американській історії, підтримавши заходи в розмірі 2 трлн дол., призначені для реагування на пандемію коронавіруса. Про це пише The New York Times.

Трамп підписав цю міру в Овальному кабінеті через кілька годин після того, як Палата схвалила її голосуванням і менш ніж через два дні після того, як Сенат одноголосно проголосував її.

Після підписання Трамп подякував демократів і республіканців за те, що вони об'єдналися і поставили Америку на перше місце, і сказав, що це допоможе прокласти шлях до економічного відновлення.

Закон буде направляти прямі виплати в розмірі 1200 доларів мільйонам американців, у тому числі тим, хто заробляє до 75 000 доларів, і додатково 500 доларів на кожну дитину. Він істотно розширить допомогу безробітним, надавши додаткові 13 тижнів і чотиримісячне підвищення посібників, а також вперше поширить виплати на фрілансерів і робітників-гігантів.

Ця міра також надасть 377 мільярдів доларів у вигляді федеральних гарантованих кредитів малому бізнесу і створить програму державного кредитування на 500 мільярдів доларів для проблемних компаній, що виходять з кризи, в тому числі дозволяючи адміністрації приймати участь в акціонерному капіталі авіакомпаній, які отримали допомогу, щоб допомогти компенсувати платників податків. Він також направить 100 мільярдів доларів у лікарні, що знаходяться на передньому краї цієї пандемії.

Закон став результатом багатоденних переговорів між членами адміністрації Трампа та демократичними і республіканськими лідерами в Конгресі. І навіть до того, як американський президент провів підписання законопроекту в п'ятницю вдень, лідери конгресу заявили, що вони очікують провести переговори про більш законодавчих відповідях на пандемію в найближчі місяці.

Раніше "Коментарі" писали, що число хворих коронавірусом Covid-19 в США перевищила позначку в 100 тисяч чоловік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!