Головна Новини Світ США У США першу вакцину від COVID-19 почали тестувати на мишах
commentss НОВИНИ Всі новини

У США першу вакцину від COVID-19 почали тестувати на мишах

Створена вакцина PittCoVacc працює за тим же принципом, що і ліки проти грипу

7 квітня 2020, 18:32 comments2342
Поділіться публікацією:
У США першу вакцину від COVID-19 почали тестувати на мишах

Вчені з Медичної школи Університету Піттсбурга провели випробування на мишах вакцини, яка може бути ефективною при зараженні пандемією вірусу COVID-19. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна", посилаючись на західні ЗМІ.

“Ми мали попередній досвід роботи з коронавірусом SARS-CoV у 2003 році і MERS-CoV у 2014 році. Ці два вірусу, тісно пов'язані з SARS-CoV-2, навчили нас, що конкретний білок, який називається шипообразным білком, має важливе значення для створення імунітету проти вірусу. Ми знали напевно, як з ним потрібно боротися", — заявив доцент кафедри хірургії Андреа Гамботто.

Вакцина під назвою PittCoVacc, працює за тим же принципом, що і вакцина проти грипу — шляхом введення в організм шматочків вірусного білка, які допомагають створити імунітет.

Під час тестування на мишах, дослідники виявили, що кількість антитіл, здатних нейтралізувати вірус COVID-19, у тварин зросла вже через два тижні після введення вакцини. Вакцину вводять через пластир, який складається з 400 мікроголок. Вони виготовлені з цукру і білка і після нанесення безслідно розчиняються.

Дослідники відзначають, що ці пластирі можна легко створювати "клітинних фабриках" в промислових масштабах. Вакцину також не потрібно охолоджувати протягом зберігання або транспортування, що є значною перевагою.

Наступну стадію — випробування на людях — має схвалити Агентство з контролю за продуктами і ліками США. Для тестування вакцини знадобиться не менше року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про збільшення випадків зараження коронавірусом COVID-19 областях України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!