Головна Новини Світ США "Черговий фарс Росії": посольство США про кримінальну справу проти Джемілєва
commentss НОВИНИ Всі новини

"Черговий фарс Росії": посольство США про кримінальну справу проти Джемілєва

Посольство США в черговий раз відзначило незаконність позиції Росії щодо анексованого Криму і кримсько-татарського народу

13 квітня 2020, 17:54 comments1667
Поділіться публікацією:
"Черговий фарс Росії": посольство США про кримінальну справу проти Джемілєва

Посольство США в Україні назвало фарсом кримінальні звинувачення проти лідера кримсько-татарського народу Мустафи Джемілєва, закликавши Російську Федерацію припинити незаконну окупацію Криму і звільнити всіх політичних в'язнів. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Так, американські дипломати закликали Кремль звільнити політичних ув'язнених на аннексованому півострові і звільнити саму територію Криму.

"Росія в черговий раз вдається до фарсу з кримінальними звинуваченнями, на цей раз проти кримсько-татарського лідера Мустафи Джемілєва, щоб тримати його за межами Криму. Ми закликаємо Росію припинити незаконну окупацію Криму і звільнити всіх політичних ув'язнених", — зазначено в повідомленні відомства.

Як повідомлялося, Слідчий комітет Росії підготував обвинувальний акт у справі проти Джемілєва, яка була відкрита 11 серпня 2014. Його звинувачують по ст. 322 КК РФ (незаконне перетинання державної кордону Російської Федерації), ст. 222 (незаконне поводження зі зброєю) і ст. 244 (недбале зберігання вогнепальної зброї, створила умови для його використання іншою особою, що спричинило смерть людини або інші тяжкі наслідки).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що кризова ситуація у світі ніяк не змінить позицію офіційної Москви по відношенню до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!