Головна Новини Світ США Дефіцит бюджету США може зрости вчетверо в умовах кризи через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит бюджету США може зрости вчетверо в умовах кризи через коронавірус

ВВП США знизиться майже на 40% за підсумками 2020 року

25 квітня 2020, 12:24 comments1611
Поділіться публікацією:
Дефіцит бюджету США може зрости вчетверо в умовах кризи через коронавірус

Загальнонаціональне закриття бізнесу та сплеск державних витрат США майже вчетверо збільшать федеральний дефіцит – до рекордних 3,7 трлн дол. в поточному фінансовому році, оскільки країна бореться з пандемією коронавіруса, заявили прогнозисти Конгресу США, передає Reuters.

ВВП США знизиться майже на 40% у річному обчисленні у другому кварталі, за даними непартійного Бюджетного управління Конгресу. У той же час економісти організації прогнозують економічне відродження у другій половині року, і кажуть, що безробіття досягне 16%, але залишиться в двозначних цифрах протягом всього 2021 року.

У доповіді Бюджетного управління Конгресу проілюстровано фінансове тиск, з яким стикаються законодавці в Конгресі, коли вони готуються розробити нове законодавство для реагування на пандемію. Конгрес вже виділив 3 трлн дол. на охорону здоров'я, малий бізнес та інші заходи по боротьбі з епідемією та її економічними наслідками.

Раніше "Коментарі" писали, що Палата представників США підтримала на голосування закон про виділення ще 484 мільярдів доларів на підтримку економіки країни і лікарень в умовах карантину через поширення пандемії коронавіруса Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!