Головна Новини Світ США У США дайвери створюють захисні маски з океанічного сміття
commentss НОВИНИ Всі новини

У США дайвери створюють захисні маски з океанічного сміття

Завдяки виробництву захисних масок світовий океан очистили від більш ніж півтонни сміття

29 квітня 2020, 07:46 comments2918
Поділіться публікацією:
У США дайвери створюють захисні маски з океанічного сміття

У США дайвери створюють захисні маски з пластикового сміття, який збирають в океані. На переробку пішло вже майже 600 кілограмів відходів, пише CNN.

Творці подібної ідеї вирішили поєднати дві корисні справи: вони допомагають позбавити океан від сміття і створюють маски, попит на які у світі підвищений через пандемію коронавірусу.

Кілька дайверів з Професійної асоціації інструкторів PADI організували клуб однодумців. Вони знайшли виробництво, яке здатне пускати пластик на вторинну переробку і створювати з нього клапани та інші елементи захисних масок і респіраторів. У цьому їм допомогла компанія, яка спеціалізується на продажу та виробництві екологічно чистого спортивного одягу.

Кожна маска, створена з океанічного сміття, обійдеться покупцеві трохи більше ніж у 20 доларів. Однак вона багаторазова і має в комплекті 5 змінних фільтрів. До того ж, стверджують дайвери, собі вони не беруть ні копійки. В ціну закладена тільки собівартість маски.

"Ми лише хочемо подбати про океан і наших дайверів. Я можу поклястися, що ми не збираємося наживатися на тій складній ситуації, в якій опинився світ", — запевняє віце-президент Асоціації інструкторів Ліза Ніклін.

Попрацювали творці і над дизайном маски. Клієнтам пропонують 5 варіантів, на яких зображені морські мешканці: акули і скати.

picture

Дайвери вже отримали 15 тисяч заявок і поки що будуть виготовляти маски тільки на замовлення.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Тихому океані з'явився острів зі сміття.

Фото: PADI



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!