Головна Новини Світ США Американець відзняв біля берегів Каліфорнії дельфінів, що світяться (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Американець відзняв біля берегів Каліфорнії дельфінів, що світяться (відео)

В об'єктив американського фотографа кілька дельфінів, що світяться потрапили поблизу каліфорнійського пляжу Ньюпорт

29 квітня 2020, 08:23 comments3393
Поділіться публікацією:








Американець відзняв біля берегів Каліфорнії дельфінів, що світяться (відео)

Американець зняв біля берегів Каліфорнії рідкісне явище — дельфінів, що світяться. Подібний ефект виник завдяки наявності у воді безлічі біолюмінісцентних мікроорганізмів, повідомляє Science Alert.

Патрік Койн вперше подібне явище побачив онлайн на Netflix. Він надихнувся на стільки, що й сам вирішив відправитися на пошуки дельфінів, що світяться. Головне завдання полягало в тому, що відшукати їх потрібно було темної ночі, коли ефект від світіння планктону максимальний.

Фотограф відправився на каліфорнійський пляж Ньюпорт. Посеред ночі він бродив уздовж узбережжя кілька годин і йому, зрештою, пощастило. Дельфіни були там. Вони плавали в водах, що світилися, і складалося враження, ніби вони й самі сяють. У підсумку хлопець зробив не тільки безліч знімків, але і не втримався, щоб зняти все на відео. Події тієї ночі Патрік тепер називає одними з найбільш прекрасних і чарівних в його житті.


Ефект сяйва виникає, коли мікроскопічні організми дінофлагелляти зіштовхуються з чим-небудь. У цей момент вони випромінюють спалах світла. Це щось на зразок захисної реакції від хижаків. Цей ефект посилюється, якщо планктон опиняється в місці, де багато водоростей.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що американські дайвери створюють захисні маски з пластикового сміття, яке збирають в океані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!