Головна Новини Світ США США посилюють візові правила для китайських журналістів через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

США посилюють візові правила для китайських журналістів через коронавірус

В останні місяці Сполучені Штати і Китай зробили ряд відповідних дій з участю журналістів

9 травня 2020, 10:35 comments2210
Поділіться публікацією:
США посилюють візові правила для китайських журналістів через коронавірус

Сполучені Штати у п'ятницю прийняли рішення, згідно з яким будуть посилені візові правила для китайських журналістів. Влада США заявляє, що це рішення було прийнято у відповідь на посилення правил для американських журналістів у Китаї, яке відбувається на тлі напруженості між двома країнами через глобальну пандемію коронавірусу. Про це пише Reuters.

У березні Китай вислав американських журналістів з трьох американських газет. Це сталося через місяць після того, як США заявили, що вони введуть такі ж правила роботи для п'яти китайських державних ЗМІ, як і для закордонних посольств. Наступного дня Пекін вислав трьох кореспондентів Wall Street Journal, двох американців і австралійця, після публікації колонки з громадською думкою, яку Китай засудив як расистську.

Постанова, яка набуде чинності в понеділок, обмежить термін дії віз для китайських журналістів 90-денним строком з можливістю їх продовження. Такі візи, як правило, є безстроковими та не потребують продовження, якщо співробітник не переїжджає в іншу компанію або на інше місце роботи.

Високопоставлений співробітник Міністерства закордонних справ, який побажав залишитися невідомим, заявив, що нові правила дозволять департаменту частіше розглядати заяви про видачу віз китайським журналістам і, ймовірно, скоротять загальне число китайських журналістів в Штатах.

Нові правила будуть поширюватися на журналістів з паспортами з Гонконгу або Макао – двох напівавтономних територій Китаю.

Раніше "Коментарі" писали, що уряд Венесуели звинуватив президента США Дональда Трампа у спробі повалити президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Дональд Трамп заперечує це звинувачення і жартує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!