Головна Новини Світ США США відправлять на орбіту секретний космічний літак
commentss НОВИНИ Всі новини

США відправлять на орбіту секретний космічний літак

Місію, яку відправиться на орбіту секретний космічний літак X-37B, цього разу вирішили не тримати в секреті

11 травня 2020, 10:54 comments5305
Поділіться публікацією:
США відправлять на орбіту секретний космічний літак

США відправлять на орбіту Землі секретний космічний літак X-37B. З мису Канаверал він стартує вже в суботу, 16 травня. Про це пише Engadget.

Зазвичай космічні місії, які здійснює цей літак, тримають в секреті і ніяких подробиць про них не розповідають. Відомо лише, що він доставляє в космос якісь "експериментальні корисні вантажі", які необхідні для різних дослідів на орбіті. Про ці дослідження завжди воліли мовчати. Але цього разу американські військові вирішили не тримати все в таємниці. 16 травня міні-шатл X-37B відправить у космос супутник FalconSat-8. Його створили вчені Академії ВПС США. З його допомогою будуть вивчати, як реагують різні матеріали на перебування в космосі. Також хочуть дослідити вплив космосу на насіння і перетворення сонячної енергії в радіочастотну мікрохвильову.

Цей космічний безпілотник здійснить вже шосту свою місію. Він належить військово-повітряним силам США. Але цього разу контролювати запуск і весь процес далі будуть Космічні сили США, які з'явилися не так давно.

Остання місія космічного апарату завершилася в кінці минулого року. Міні-шатл пробув на орбіті 780 днів, хоча спочатку планувалося, що місія триватиме на 240 днів менше.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Ілон Маск збирається знімати в космосі фільм в жанрі "бойовик".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!