Головна Новини Світ США Трамп висунув ультиматум ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп висунув ультиматум ВООЗ

Дональд Трамп знову висунув умови Всесвітньої організації охорони здоров'я

19 травня 2020, 09:33 comments1868
Поділіться публікацією:
Трамп висунув ультиматум ВООЗ

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп знову зайнявся питаннями фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я. На цей раз його висловлювання придбали ультимативний характер. Політик оприлюднив звернення до голови ВООЗ Тедроса Аданома Гебреисуса у себе в Twitter.

"Ви з запізненням оголосили спалах надзвичайної ситуації в області суспільної охорони здоров'я міжнародного значення 30 січня 2020 року... Ясно, що помилки, зроблені вами та вашою організацією у відповідь на пандемію, були надзвичайно дорогими для всього світу", — написав Трамп.

Американський лідер також пригрозив організації повністю і назавжди припинити фінансування. На виконання його умов Дональд Трамп дав один місяць.

"Всесвітньої організації охорони здоров'я не побачити грошей США, якщо вона не виконає істотних поліпшень протягом 30 днів", — заявив Трамп.

Крім фінансування, США можуть переглянути свою участь та членство в організації.

Як повідомляв портал "Коментарі", в розпал пандемії президент США Дональд Трамп заявив про припинення фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я. Поки це тимчасове рішення. Американські фахівці збираються проаналізувати, наскільки ефективно у ВООЗ реагують на спалах коронавірусу і криза, пов'язаний з нею. Сам він вважає, що ВООЗ зі своїми обов'язками не справляється і тому повинна понести за це відповідальність. Щорічно США перераховували в бюджет організації близько 400-500 мільйонів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!