Головна Новини Світ США США додали 33 китайські компанії в чорний список
commentss НОВИНИ Всі новини

США додали 33 китайські компанії в чорний список

Влада США аргументувала рішення загрозою нацбезпеці і порушенням прав людей

23 травня 2020, 14:14 comments1730
Поділіться публікацією:
США додали 33 китайські компанії в чорний список

Сполучені Штати заявили, що додадуть 33 китайські компанії економічний чорний список. Повідомляється, що в цей перелік потрапили підприємства, що представляють загрозу нацбезпеці США, а також які порушують права людини. Про це повідомляє Reuters.

У міністерстві торгівлі США відзначають, що в список потрапили компанії, товари яких можуть підтримувати військову діяльність Китаю, а також підприємства, які обмежують права мусульман. Це сталося після того, як правителі Комуністичної партії в Пекіні у п'ятницю оприлюднили деталі плану введення законів "Про національної безпеки в Гонконзі".

Сім компаній і два заклади були потрапили в список через те, що вони причетні до порушень прав людини і зловживань, вчинених в ході китайської кампанії репресій, масових довільних затримань, примусової праці і високотехнологічного спостереження за уйгурами, йдеться в заяві Міністерства торгівлі.

Два десятки інших компаній, урядових установ і комерційних організацій були додані санкційний список з-за їх позиції щодо закупівель предметів для використання китайськими військовими, йдеться в іншому заяві відомства.

Нагадаємо, експерти проаналізували для видання "Коментарі" рішення Адміністрації президента США Дональда Трампа вийти з Угоди про відкрите небо, яке дозволяє більш ніж 30 країнам-учасницям здійснювати обльоти територій один одного в з метою зміцнення довіри і запобігання конфліктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!